Aloitin pitkän tauon jälkeen 2020 taas kehittämään kotisivuja ja silloin testasin useita vaihtoehtoja, kuten Joomlaa, WordPressiä ja joitain muitakin. Niistä voiton vei vanha tuttu, WordPress heittämällä. Toki siihen vaikutti se että osasin jo etukäteen sitä käyttää.

Seuraavaksi sitten aloin käyttämään taas teemoja, kuten 10 vuotta sitten pääosin aina tehtiin. Niiden suhteen silti on niin paljon rajoituksia, ne ovat raskaita ja päivittyvät miten sattuu niin lähdin etsimään pagebuildereistä tietoa netistä. Elementor tuli hakukoneissa vastaan eniten joten siksi lähdin sitä tutkimaan tarkemmin.

Nopeasti minuun sitten tarttui Elementor “fanitus” koska sen peruskäytön kohtuu helppo oppiminen (tekemällä muutama pienempi ilmaisprojekti – paras tapa kun saat palautettakin koko ajan vastineeksi), yhteisöt, suosio, tuki – kaikki perusasiat olivat sen suhteen kunnossa. Aluksi käytin taustalla Elementor yhteensopivia teemoja ohjaamaan ylä- ja alaosan tietoja (Layers yms) ja pian sitten lopetin niiden käytön lähes täysin ja käytän nykyään pääosin Elementor Hello-teemaa koska käytän pääosin Elementorin ilmaisversiota.

Jos mietitään Elementoria yleisesti niin se faktaa on että se todellakin on yksi suosituimmista WordPress-sivueditoreista, joka tarjoaa monia etuja sivustojen kehittäjille.

Listasin tähän noitain Elementorin hyötyjä:

  1. Helppo käyttää: Elementor on helppo käyttää ja sillä voi luoda sivuja ilman koodaustaitoja. Se tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka on intuitiivinen ja helppo oppia.
  2. Nopeat sivut: Elementor on suunniteltu nopeasti latautuviksi sivuiksi. Se tarjoaa monia optimointityökaluja, kuten minimointi- ja yhdistämisominaisuuksia, jotka parantavat sivujen nopeutta.
  3. Monipuoliset ominaisuudet: Elementorilla on laaja valikoima widgettejä, joita voi käyttää erilaisten sivujen ja sisältöjen luomiseen. Se tarjoaa myös paljon teemoja ja malleja, joiden avulla voi nopeasti luoda hienoja sivuja.
  4. Joustavuus: Elementor on joustava ja skaalautuva, mikä tekee siitä ihanteellisen eri tyyppisiin sivustoihin. Se voidaan helposti integroida muihin WordPress-lisäosiin ja -palveluihin.
  5. Päivitykset ja tuki: Elementorin kehittäjät päivittävät jatkuvasti ohjelmistoa ja tarjoavat hyvän asiakastuen. Tämä tarkoittaa, että sivuston kehittäjät voivat luottaa siihen, että Elementor pysyy ajan tasalla ja että he saavat apua, jos he tarvitsevat sitä.

Kaiken kaikkiaan totean Elementor on erittäin näppärä työkalu sivuston kehittäjille joka eritoten nopeuttaa sivuston kehitystyötä ja parantaa sivuston käyttäjäkokemusta. Jatkossa Pro version käyttö voi nousta tapetille myös, ja olenkin siihen jo tutustunut jonkin verran.

Hyödyllisiä linkkejä

© 2022 eAgents