WORDPRESS JA SEO


Mikä on WordPress? Mitä on SEO?
Mitä muuta tarvitaan sivuston perustamiseen?

 

WordPress 

WordPress on mahtava ja ammattimainen julkaisujärjestelmä (CMS). Sillä voidaan rakentaa erilaisia sivustoja pienistä muutaman sivun sivustoista laajoihin toteutuksiin, joissa hyödynnetään mm. rajapintoja, kieliversioita sekä verkkokauppatoiminnallisuuksia.

WordPress on maailman suosituin nettisivualusta noin 37 % markkinaosuudella (vuonna 2020). 

Tottakai WordPressin lisäksi tarvitaan muutakin että verkkosivuston toimimaan. Listasin tähän alle tärkeimpiä asioita. 

SEO

Mitä on SEO?

SEO on lyhenne termistä “Search Engine Optimization”. Suomenkielinen sana samalle asialle on  “hakukoneoptimointi”. Se tarkoittaa verkkosivuston muokkaamista niin että näkyy paremmin hakukoneille. Tähän voi käyttää tonneittain rahaa ja tunteja aikaa kuukaudessa, mutta perusasiat voi tehdä jo sivuja toteutettaessa mikä riittää hyvin pienemmille yrityksille. Tämä tarkoittaa sitä että esim. eri sivujen nimet ovat järkeviä, sinulla ei ole rikkinäisiä linkkejä sivuillasi jatkossakaan ym pieniä yksittäisiä asioita. 

Ainakin mikäli yrityksesi toimii verkossa, niin tämä on erittäin tärkeää yrityksen löytymisen kannalta esim. Google-haussa. 

Itse sanoilla optimointi taas on sitten raskasta työtä, eli siinä ei ole oikotietä onneen ja se vaatii jatkuvaa seurantaa. Tämä on yleensä asia minkä yritys ulkoistaa sitä tekeville yrityksille että voi itse keskittyä omaan toimintaansa. Samaa asiaa voidaan tottakai hoitaa myös esim. Google Ad -palvelun avulla. Siinä voit itse määritellä budjetin näkyvyydelle ja jokainen “klikki” maksaa mitä saat erikseen. 

Ilmainen versio työkalusta millä voidaan etsiä hakusanoja (maksullisessa versiossa on myös tuloksia näkyvissä):

https://keywordtool.io/

Esimerkkinä jos vaikkapa myyt autoja, niin ” autoliike”, “automyynti” yms laajan käsitteen sanat ovat vaikeampia tavoittaa kuin esimerkiksi “hybridi”, “Caravelle”, tai muu vastaava yksilöivämpi sana. 

Aiheesta voisi kirjoittaa romaanin verran, mutta netissä on laajasti materiaalia tästä mitä yritykset voivat käyttää ja päättää sitten mitä asialle tekevät.

 Mitä muuta tarvitsen?

Tehdäänkö sinullekin sivut? 🙂