Logon suunnittelu on olennainen osa yrityksen tai organisaation brändäystä. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit luoda upeita ja ammattimaisia logoja Canva-ohjelmalla, joka on helppokäyttöinen ja monipuolinen graafisen suunnittelun työkalu.

Canva: Miksi se on hyvä valinta logon suunnitteluun

Canva on verkkopohjainen graafisen suunnittelun työkalu, joka sopii erinomaisesti logojen suunnitteluun seuraavista syistä:

 1. Helppokäyttöisyys: Canvan intuitiivinen käyttöliittymä tekee suunnittelusta helppoa myös aloittelijoille.
 2. Laaja valikoima malleja: Canvassa on tuhansia esisuunniteltuja logoja, joita voit muokata ja mukauttaa omiin tarpeisiisi.
 3. Monipuoliset työkalut: Canvassa on laaja valikoima graafisia elementtejä, fontteja ja värejä, joiden avulla voit luoda uniikkeja logoja.
 4. Yhteistyöominaisuudet: Voit jakaa logoprojekteja tiimisi kanssa ja työskennellä yhdessä reaaliajassa.
 5. Ilmainen perusversio: Canvan ilmaisversio tarjoaa monia ominaisuuksia, joita voit käyttää logon suunnitteluun, ja lisäominaisuuksia on saatavilla maksullisissa versioissa.

 

Logon suunnitteluprosessi Canva-ohjelmalla

Seuraa näitä vaiheita luodaksesi logon Canvassa:

 1. Rekisteröidy ja kirjaudu sisään: Luo ilmainen Canva-tili tai kirjaudu sisään olemassa olevalla tililläsi.
 2. Valitse logo-malli: Aloita valitsemalla Canvan tarjoamista logo-malleista, jotka sopivat parhaiten yrityksesi tai organisaatiosi tyylille ja tarkoitukselle.
 3. Mukauta malli: Muokkaa valittua mallia muuttamalla fontteja, värejä, kuvia ja graafisia elementtejä. Voit myös lisätä omia kuvia tai grafiikkaa tarvittaessa.
 4. Käytä hierarkiaa ja tasapainoa: Suunnitellessasi logoa, kiinnitä huomiota elementtien hierarkiaan ja tasapainoon. Varmista, että logon keskeinen elementti on selkeästi näkyvissä ja että kaikki muut elementit tukevat sitä.
 1. Valitse sopivat värit: Värit ovat tärkeitä brändin tunnistettavuuden kannalta. Valitse värit, jotka sopivat yrityksesi tai organisaatiosi persoonallisuuteen ja viestivät oikeaa tunnelmaa. Vältä liian monimutkaisia väriyhdistelmiä ja pidä värimäärä minimissä.
 2. Tarkista typografia: Valitse fontit, jotka ovat selkeitä ja helppolukuisia sekä sopivat brändisi tyyliin. Yhdistele erilaisia fontteja harkiten ja vältä liian monta fonttityyliä samassa logossa.
 3. Tarkista koon skaalautuvuus: Varmista, että logosi näyttää hyvältä eri kooissa ja erilaisissa sovelluksissa. Suurenna ja pienennä logoa varmistaaksesi, että se säilyttää selkeytensä ja yksityiskohtansa eri kokoisina.
 4. Pyydä palautetta: Jaa luonnos tiimisi kanssa tai pyydä palautetta ulkopuolisilta tarkastajilta, jotta saat erilaisia näkökulmia ja parannusehdotuksia.
 5. Viimeistele logosi: Tee tarvittavat muutokset ja viimeistele logosi. Varmista, että se edustaa yritystäsi tai organisaatiotasi parhaalla mahdollisella tavalla.
 6. Tallenna ja lataa: Tallenna valmis logo Canva-tilillesi ja lataa se eri tiedostomuodoissa, kuten PNG, JPEG tai SVG, jotta voit käyttää sitä eri tarkoituksiin.

 

Vinkkejä ammattimaisen logon suunnitteluun Canvalla

 1. Pidä logo yksinkertaisena: Yksinkertaiset ja selkeät logot ovat helpommin tunnistettavia ja muistettavia. Vältä liian monimutkaisia kuvioita ja elementtejä.
 2. Luo ajaton design: Hyvä logo kestää aikaa. Pyri luomaan ajaton ja klassinen design, joka ei vanhene nopeasti.
 3. Mieti logon käyttöä: Logosi on tarkoitus näkyä monissa eri paikoissa, kuten verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja painotuotteissa. Suunnittele logo niin että se sopii erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Canva on siis todella erinomainen työkalu logon suunnitteluun ja toteutukseen, koska se tarjoaa helppokäyttöisen alustan, laajan valikoiman malleja ja monipuoliset työkalut.